"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> Sandras Blogg -

Zzzzzzzzzz.....

Idag har Adrian varit på badhuset med klassen... Det måste varit riktigt energi-krävande, för han somnade i soffan, direkt när vi kom hem:

Men jag får nog väcka honom snart så han kan sova inatt.
Själv har jag jobbat från igår till idag, så nu ska jag börja greja lite här hemma. Ikväll blir det nog Idol igen:)


Godnatt!

Dags att lägga sig och försöka sova lite nu här på jobbet. Ska ju upp om 5 timmar... Det ska bli skönt att komma hem i morgon och vara ledig några dagar. Känns nästan som jag bor här nu, så mycket som jag jobbat den sista tiden. Men jag ska inte klaga! Är verkligen glad för att jag har ett jobb, och jag trivs jättebra här!


Historier..........

.............Ja vad ska ma göra när man inte kan sova? :P......................


En kille var på en fest och bjöd upp en ung vacker dam.
- Jag gjorde bort mig rejält nyss, sa han till henne.
- Gjorde du?
- Ja, du ser den där fula karlen där borta, han med den
äckliga vårtan i ansiktet. Jag sa till honom att jag aldrig sett en
så tjock kärring som hon som sitter där borta, och då var det hans fru!
- Jaha, sa flickan, och vad sa pappa om det då?
...........................................
Två äpplen satt på en kvist då det ena föll ner.
Då tittade det andra äpplet ner, himlade med ögonen och sa:
"Moget!"
.............................................
Asta kommer farande i en hiskelig hastighet på landsvägen och blir stoppad av polisen:
”Det gick visst lite för fort här damen, kan jag få se ditt körkort!” sa polisen då han kom fram till bilen.
”Jo det skulle du gärna få göra om jag hade något sådant” sa Asta lugnt.
”Har ni inget körkort?”
”Nej, jag har förlorat det fyra gånger på grund av rattfylla” förklarade Asta.
”Då vill jag gärna se registreringsbeviset!” sa polisen.
”Något sådant har jag inte heller. Bilen är stulen ser du.”
”Stulen?” utbrast polisen.
”Ja. Och ägaren ligger i plastpåsar i bagaget om du vill kontrollera” sa Asta och nickade bakåt.
Polisen tittar förskräckt på Asta, ber henne sitta kvar i bilen och kallar på förstärkning. Efter en stund anländer ytterligare fem polisbilar och ett polisbefäl närmar sig Astas bil med dragen pistol medan han ropar att hon skall gå ur bilen.
”Vad är problemet här?” säger Asta då hon står bredvid bilen.
”Min kollega säger att ni kör en stulen bil och att ni har mördat ägaren” förklarar polisen alltjämt pekandes med pistolen mot Asta.
”Mördat ägaren?” säger hon förvånat.
”Ja! Öppna bagageluckan!” ropar polisen.
Asta går bakom bilen och öppnar luckan medan polisbefälet tittar på, bara för att konstatera att det är tomt däri.
”Är detta er bil?” frågan han Asta.
”Naturligtvis! Varsågod, här är registreringsbeviset.” säger Asta och räcker fram ett papper.
Polisen tar emot pappret och läser tyst och säger sedan: ”Min kollega säger att ni inte har något körkort heller.”
Asta stoppar ner handen i sin handväska, tar fram plånboken och ger polisen körkortet.
”Jag är väldigt konfunderad nu. Min kollega sa att ni framförde ett stulet fordon utan körkort och att ni hade mördat ägaren.” sa polisen.
”Jaha!?” sa Asta förnärmat, ”Och snart påstår han väl att jag körde för fort också?”
.....................................................

Sd igen...

Jag tänkte inte skriva mer om politik och valet, hade jag tänkt. Men det är ju det alla pratar om nu hela tiden, och som man ser överallt!

Jag blir trött på prat om att SD är mobbade och diskriminerade! Jag håller absolut med i att vi är ett demokratiskt land där alla har samma värde, och alla har rätt att uttrycka sin åsikt, även sd. Vad många däremot, med rätt tycker jag, reagerar och protesterar emot är att ett parti som inte är demokratiska, och i vars ögon alla inte alls har samma värde och rättigheter, som bedriver hets mot folkgrupp: NU SITTER I RIKSDAGEN!
Min grundtanke är att jorden är lika mycket allas, att alla ska få bo i vilket land de vill, och att vi sedan TILLSAMMANS löser problemen.

Självklart skall nu debatten tas med SD när det har blivit så här, tycker jag. Och jag hoppas verkligen att resten av partierna kan få dem, och de som röstat på dem, att öppna ögonen för vad de vill göra med Sverige!
Jag tror att det är många som inte är alls insatta egentligen, som röstat.

Vad tycker ni?

Sverigedemokraterna i riksdagen...

Jag är besviken! Förstår inte hur de kunde få så många röster! ............

Sverigedemokraterna står enligt min uppfattning för:


1.       Konservativ, nationalistisk politik & Rasism! – maskerad av en yta bestående av fina ord, klyschor och retorik och förnekande av partiets medlemmar.


2.       En förvrängd människosyn – där alla inte är lika mycket värda


3.       En rädsla för det annorlunda/okända/främmande


4.       Att inte vilja gå till botten med de problem som finns, och inte vilja arbeta långsiktigt Exempel: (Brottslighet beror på något djupare än en människas ursprung/etnicitet/religion. Det kan handla om bristande uppväxt- eller levnadsvillkor, utanförskap, hemlöshet, arbetslöshet, sociala problem, psykisk ohälsa, specifika livshändelser, grupptryck m.m. Det är ju dessa problem vi i stället måste jobba med!)


5.       En tro på att svenskarna/svenskhet är så mycket bättre än alla andra


6.       Att människor inte ska få vara sig själva – utan tvingas vara som ”svenskar” ska vara. Tråkigt.


7.       Att vilja gå bakåt i tiden. Det går inte! Vi måste ju se framåt!


8.       Ojämställdhet mellan könen, stereotyper


9.       En tro på att vi inte har förmåga att diskutera kring, kompromissa och acceptera skillnader i olika kulturer och komma överens med varandra.  Människor tycker väl olika hela tiden, och hur gör vi? Jo vi pratar om det!

Integrationspolitiken i Sverige måste absolut förbättras, men inte genom främlingsfientlighet!


Valvaka

Idag var jag och röstade på fömiddagen. Nu sitter jag här på jobbet och kollar på valvakan. Det kommer att bli intressant att se ikväll hur resultatet ser ut, samtidigt som det börjar bli lite tröttsamt med politikpratet nu, och lite skönt att det snart är över...


Böcker...

Det var längesen nu som jag läste en bok. Jag har faktiskt varit lite "allergisk" mot böcker efter skolan, känner jag. Vi hade så mycket att läsa under de tre åren, så det blev verkligen för mycket! En stor del av böckerna var ju faktiskt väldigt intressanta, medan man fick tvinga sig igenom vissa av dem...

Nu känner jag i alla fall att det är dags att köpa in lite nya böcker, att ha på kvällarna. Jag hittade en sida där man kunde registrera sig, ge betyg till de böcker man läst, och sen fick man personliga bok-tips. Här är sidan: Bok.nu 

Jag kollade runt bland de boktips jag fick och överväger nu att köpa några av dessa:

      

Ps. Tar gärna emot kommentarer om någon läst någon av böckerna, eller andra tips på bra böcker!


På jobbet

Sitter på jobbet och har precis vaknat. Inatt har jag faktiskt sovit ganska bra här på jobbet, det brukar vara lite sådär med det annars. Järnvägen och en 70-väg ligger precis utanför fönstret så man brukar höra lite ljud då och då...

Ibland när man ska gå till jobbet har man kanske inte tid/ork/lust eller fantasi till att laga mat till matlådan. Då tänkte jag tipsa om en av Felix-serierna som faktiskt är ganska god för att vara färdigmat:

... det finns många fler


Jag har inte testat alla rätter, men de jag har provat har varit goda! 


Nu ska jag ta lite kaffe!

IDOL 16/9

Bäst ikväll:





Torsdag...

Idag kom jag hem från nätverksmötet i Herrljunga, det var ganska trevligt och intressant faktiskt... Det började med att alla samlades på hotellet i Herrlkjunga. Alla=Vi och några andra verksamheter inom samma område som vi arbetar (Lss/hvb-hem/verksamheter) Vi lyssnade på en förläsning som handlade om en specifik metod och det förhållningssätt och grundsyn metoden utgår ifrån. Vd:n från Herrrljunga påatade också lite om ungdomsboendena där. På eftermiddagen fick vi en guidad busstur i Herrljunga, som avslutades med middag på ett jättemysigt ställe och självklart lite Herrljunga-cider till maten:). Efter det åkte vi till hotellet. Nästa dag fick vi också en föreläsning och vi avslutade med att besöka Herrljungas boenden för att se hur de hade det och hur det såg ut där...

Nu är det snart dags för Idol, det kan vara ganska kul ibland tycker jag. Adrian gillar det med... Här är en tjej som var med en annan dag som jag tycker sjöng jättebra :

Trevligt besök!

I förmiddags ringde mamma och frågade om jag ville ha besök... självklart ville jag det! Hon och pappa hade köpt med sig lite McDonalds-mat på vägen. Skönt att slippa matlagningen ibland. De hade också med sig maripanbakelser till kaffet som såg ut som små monster. Inte riktigt så här, men nästan! :
 Dom var jättegoda!

Som alltid hade de också med sig en present till Adrian. Denna gången var det ett Xbox-Spel (Narnia):
... som han blev jätteglad för :)

God morgon!

Nu har jag varit och lämnat Adrian på dagis... eller just ja skolan! (Måste lära mig att säga rätt nu, för han gillar ju inte att jag säger dagis. Han är ju stor nu:) ) Idag var han väldigt mammig och klängig och ville inte gå in i klassrummet. Så här har han varit ganska ofta de här första veckorna. Det går jättebra på morgonen när vi åker eller cyklar till skolan och han pratar om hur roligt det ska bli, och när han hänger av sig jackan och ryggsäcken och sitter och väntar. Men sen när fröknarna kommer och barnen ska ställa upp sig på ett led och gå in i klassrummet, då vill han inte! Jag tror att det kan bero på att så mycket känns nytt och ovant fortfarande för honom. De flesta av barnen som gick på dagiset i samma område känner ju redan varandra, men Adrian kände ju bara en pojke i klassen sen tidigare.

Idag var han i alla fall klängigare än vanligt. När alla barnen hade gått in så var han fortfarande kvar med mig ute i hallen, satt på golvet och höll fast mig i benet. Vad jag än sa så vägrade han gå in. Han brukar i vanliga fall ge med sig och gå in när de andra barnen börjar gå in. Men den här gången fick en av fröknarna faktiskt "dra" in honom. *Lite pinsamt*

Hopppas det snart blir bättre. Det tror jag, för han kunde faktiskt vara lite såhär när han bytte avdelning på dagiis, men det blev ju snart bättre. Efter ett tag glömde han ju till och med att säga hejdå till oss, utan slängde bara av sig ytterkläderna och sprang in och lekte...

Jaja. Vad ska man göra idag då? Först behöver jag nog städa lite här hemma. Sen går jag nog ut en sväng, det kan vara skönt. Sen får vi se...

Ett tag framöver nu är det i allafall MASSA jobb som gäller:

Onsdag+Torsdag = Nätverksmöte i Herrljunga (Två heldagar och övernattning på hotell)
Fredag ---> Lördag = Jobb
Söndag ---> Måndag = Jobb
Tisdag ---> Onsdag = Jobb
Sen ledig några dagar :)




 


RSS 2.0